Als we het denken te weten wordt het tijd om te ervaren wat al die theorie├źn over...

...communicatie, management en leiderschap werkelijk inhouden.

Als we het denken te weten wordt het tijd om te ervaren

Holistisch psycholoog

Wat is een holistisch psycholoog?

Een holistisch psycholoog houdt zich bezig met de mens in zijn omgeving, diens zinvolle balans tussen lichamelijk welzijn, emotionele stabiliteit en mentale helderheid.

Paul Kortman en Peter Kemperman zijn holistisch psycholoog. In hun praktijk delen zij vele bijzondere ervaringen met hun clienten.

Een voorbeeld: In 2006 belde een MT-lid van een multinational met de vraag of we hem konden helpen met effectiever communiceren. Na een korte interventie van 3 dagen was de transformatie een feit. Dat vanaf die dag deze man zich charismatisch presenteert is wellicht niet zo opzienbarend, maar door onze holistische aanpak kreeg hij nog een voor hem onvoorzien cadeau. Binnen 3 maanden was zijn chronische sinusitis verdwenen en merkte hij steeds minder van zijn astmatische bronchitis. Dit is voor velen een raadsel.

Niet voor Paul en Peter. Zij hebben het gekker meegemaakt.

Coaching is een vak. Een holistisch psycholoog voegt daar nog iets moois aan toe. Hij begrijpt dat het lichaam laat zien wat er op geestelijk en spiritueel vlak te leren valt. Nee, we zijn absoluut geen wonder dokters, maar iedereen die door ons gecoacht wordt ervaart wel iets moois naast de verbetering waar men aanvankelijk voor kwam.

Wij weten dat dit voor velen een wereld is die niet bestaat. Daarom helpt een holistisch psycholoog je als een soort gids, totdat je je bewust wordt van wat zich in jouw organisme afspeelt. De holistisch psycholoog vertelt je niet hoe het zit, hij weet je zo te begeleiden dat je het zelf ontdekt.

Wil jij ook holistisch psycholoog worden

In Nederland start binnenkort een opleiding tot holistisch psycholoog. Na deze opleiding heb je recht op een GHP kwalificatie.

Het GHP staat voor Gilde Holistisch Psychologen. De opleiding bestaat voor een groot deel uit het opdoen van praktijk ervaring en een zeer stevig traject voor je eigen persoonlijkheidsontwikkeling. Zelf ervaren hoe bijzonder de koppeling van het geestelijke, lichamelijke en spirituele is, blijkt voor velen de enige weg om deze paradigma sprong te kunnen maken.

De holistisch psycholoog is niet altijd academisch geschoold

The International University of Professional Studies op Hawaii heeft ook een opleiding tot holistisch psycholoog . Daar kun je zien welke modules er te volgen zijn en hoeveel studiepunten ze opleveren en hoeveel er nodig zijn om af te studeren. De aanpak in Nederland zal anders zijn. Hier wordt gekeken naar de opleidingen die je reeds hebt gedaan en er volgt dan in overleg een aanbeveling en een praktijk periode. In Nederland wordt de gilde gedachte dus weer werkelijkheid, omdat kennis stapelen in dit vak niet de weg is naar meesterschap.

Wil je graag eens kennis maken

Dat kan. Je kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende vragen en bovendien is je eerste consult van één uur volledig gratis.