Als we het denken te weten wordt het tijd om te ervaren wat al die theorieën over...

...communicatie, management en leiderschap werkelijk inhouden.

Als we het denken te weten wordt het tijd om te ervaren

Primeur Oracle Java specialist Amis

André van Dalen, Delivery Director bij Amis Services B.V., nam als eerste MT-lid deel aan een bijzondere versie van de co-training “De kortste klap naar meesterschap”. Bijzonder, omdat de overige negen deelnemers collega’s waren en niet zoals gebruikelijk afkomstig van andere bedrijven. Negen mannen en één vrouw van de automatiseerder zorgden zo voor een primeur. Nog niet eerder stelden 10 collega’s zich ogenschijnlijk zo kwetsbaar op.

André:” AMIS heeft lang gezocht naar trainingen die ons verder konden helpen. Doelstelling was om nog succesvoller te worden in ons vak door te werken aan persoonlijke vaardigheden naast de reguliere vakinhoudelijke ontwikkeling. Na een uitgebreid selectieproces besloten we met PK2 in zee te gaan, weg van het gebaande pad van personal skills, maar op zoek naar ieders (onontgonnen?) talent.
 
Wij kiezen ervoor om te werken met respect voor verschillen en individualiteit: haal het beste uit mensen en maak gebruik van elkaars kracht. Inmiddels hebben we de eerste training met 10 collega's genoten. En ik bedoel ook echt genoten.
 
Ik had niet kunnen voorspellen hoe de 3-daagse training zou verlopen of welke resultaten we ermee zouden boeken, de insteek is immers zeer persoonlijk. De uitkomst is voor mij ruim boven verwachting, zowel op persoonlijk vlak als voor de organisatie. Persoonlijk ben ik me veel meer bewust geworden van mijn eigen balans, zowel mijn kracht als de beperkingen. Daarmee is het werk (en het leven) niet eenvoudiger geworden, maar blijf ik makkelijker en dichter bij mezelf. Onze organisatie heeft baat bij deze grote stappen in persoonlijk bewustzijn en ontwikkeling van collega's. Het is een bijzondere ervaring om met elkaar een dergelijk programma te ondergaan. Je krijgt de gelegenheid in elkaars ziel te kijken, zonder echt de inhoud te zien, maar wel de drijfveren te herkennen. Een omgeving die veiliger bleek dan vooraf (door sommigen) verwacht, een top begeleiding, openheid, eerlijkheid en begrip voor elkaar heeft ons als groep veel dichter bij elkaar gebracht. AMIS zal in ieder geval deze training doorzetten zodat al onze consultants de gelegenheid krijgen dit "cadeautje aan jezelf" te beleven."