Onze 10 jaar jonge aanpak heeft honderden professionals enorm geholpen. Zij ervaren onze begeleiding als 'de hele taart in plaats van een puntje'.

 Zo word je de inspirator die je bedoeld bent te zijn.

Onze 10 jaar jonge aanpak heeft honderden professionals enorm geholpen

Negatief zelfbeeld

Geschreven door: 

Een negatief zelfbeeld is bijzonder vervelend, omdat een negatief zelfbeeld beperkend werkt in het leven van alle dag. Het is heel goed mogelijk om dit tij met hulp te keren, maar de stap om hulp te zoeken is vaak groot. Daarnaast hebben de meeste mensen, ook al ervaren ze een negatief zelfbeeld als hinderlijk, geen idee van de grote impact op hun leven. Ze hebben immers nog geen ervaring met het leven vanuit een positief zelfbeeld.

Ons zelfbeeld is echter een grote illusie. Alhoewel door onszelf gecreëerd zijn we er evengoed in gaan geloven. Het vertegenwoordigt een deel van ons ego en van onze persoonlijkheid, maar de betekenis die we aan ons zelfbeeld geven  is niet compleet en ook niet juist. Wanneer je steeds op zoek bent naar de erkenning van anderen, mag je jezelf afvragen hoe goed jouw zelfbeeld voor jou werkt.  

Een negatief zelfbeeld is meer dan jezelf niet goed genoeg vinden. Er zijn namelijk ook mensen met een negatief zelfbeeld  die zichzelf helemaal oké vinden, maar onbewust steeds de bevestiging van anderen nodig hebben dat hun beeld klopt. Deze afhankelijkheid van het oordeel van anderen heeft dezelfde oorzaak en op termijn ook dezelfde gevolgen, soms zelfs ernstiger.

Het is daarom goed je bewust te worden van je zelfbeeld en al het daaruit voortkomende onbewuste gedrag. Dat is vaak gedrag dat jou bepaald niet helpt bij het bereiken van wat je wilt.