Als we het denken te weten wordt het tijd om te ervaren wat al die theorieën over...

...communicatie, management en leiderschap werkelijk inhouden.

Als we het denken te weten wordt het tijd om te ervaren

Een speld in een hooiberg

Recent werd ik gebeld door een deelnemer die in 2005 deel nam aan de kortste klap naar Meesterschap. Hij is toe aan een vervolgstap en vraagt of wij, PK², hem daarin willen begeleiden. Dat doen wij met alle vertrouwen en plezier. Tijdens de ontmoeting die  volgde, vertelde hij dat er sinds de training veel veranderd is in zijn leven. Zo heeft hij een andere werkgever gevonden waar zijn kwaliteiten meer tot zijn recht komen en dat leidde tot fantastische ervaringen. hij acteert nu op wereldniveau, geeft lezingen op internationale congressen en is betrokken op het gebied van internetbeveiliging, voor mij op het hoogste niveau. De erkenning die hij ons gaf ontroerde mij: volgens hem zijn wij een speld in de hooiberg, zo goed in het begeleiden, buiten geijkte paden tredend en vooral oog hebben voor individuele kwaliteiten van de deelnemers tijdens het groepsproces. In het groepproces zijn voldoende spiegels om bewust te worden dat er enkel reflectie optreedt van dat wat de deelnemer kan projecteren! Het gaat dus niet om reflectie maar juist om projectie.......en dat maakt het verschil.

Voor hem was de training het moment om uit zijn geconditioneerde keurslijf te stappen en zijn hart te volgen zodat hij zijn uitmuntende kwaliteiten waardevol tot zijn recht laat komen.

De effecten van de co-training de kortste klap naar Meesterschap en individuele coaching maken mij telkens weer erg blij en verrijken mijn leven bijzonder!