Geen woorden maar daden.

Je kunt er eindeloos over blijven denken, maar het gaat om bewegen, om DOEN

Geen woorden maar daden

Challenge of change

Geschreven door: 

Challenge of change

Volgens data van de FEACO, European Federation of Management Consultancies Associations, schommelde de markt voor management consulancy in Europa de afgelopen jaren tussen de € 81 en  €86 miljard per jaar. Dat is inmiddels dus een grote industrie.

Zonder twijfel voegen de grote consultancy firma’s, ‘global consultancies’, een zeker waarde toe, hoewel uit onderzoek van Executives On Line blijkt, dat klanten helemaal niet zo tevreden zijn over de grote consultancy firma’s' als het gaat om verandering en de implementatie ervan.

Van de 250 ondervraagde Nederlandse bedrijven vond 2% “boutique or niche management consultancies” zeer effectief. Slechts 1% vond de "name brand" global consultancy firms het meest effectief. Onafhankelijke interim managers and change management professionals werden echter het meest gewaardeerd. Zij worden gezien als de sterkste externe bron en ranken alleen lager dan interne team, afdelingshoofden en ‘senior company leadership’. En dan te bedenken dat senior consultant partners dagtarieven in rekening brengen van  €2000, €3000 of meer en interims en change management professionals slechts een fractie daarvan.

PK² Selfmanagement blijkt dus het best gepositioneerd en gewaardeerd in de wereld van veranderkunde. In het boek “Bommetje 2, het orakel leiderschap” (ISBN-13:978-90-78222-02-6), waarvan de eerste druk in 2006 verscheen wordt in hoofdstuk 12 de visie en werkwijze van PK² Selfmanagement uit de doeken gedaan. PK² gaat namelijk uit van de kracht van intern leiderschap en ondersteunt het proces als interim change management professional, trainer en coach.

Bommetje 2, het orakel leiderschap is te bestellen via http://www.managementboek.nl/boek/9789078222026/bommetje_2_paul_kortman. Je kunt het ook als ebook downloaden. Ga daarvoor naar het tabje ‘Inspiratie’ op onze website.

Het rapport ‘Challenge of Change, Nederlands’ van Executives On Line kan gratis gedownload worden via http://www.executivesonline.nl/over_ons/rapporten/change